Droogbloemen en -boeketten

hoe je de kleur en de warmte van de zomer kan meenemen in de donkere dagen

Ml en ik

Droogbloemen, ... zomerbloemen met een extra talent, namelijk de warmte en kleur van de zomer vasthouden tijdens het drogen zodat wij kunnen genieten op donkere, natte dagen van een streepje zomer dicht bij ons.

Mits je de bloemen niet op een zonnige plek in huis zet, omdat de kleuren anders vervagen kan je er een hele winter lang een plek in huis mee opvrolijken.

Met de droogbloemen zijn we wel even onderweg. Ze worden net als de andere bloemen mee in de teeltplanning opgenomen, gezaaid, geplant, geoogst, om dan verwerkt en opgehangen te worden zodat een natuurlijk proces van drogen kan plaats vinden. Eens droog kan je ze gebruiken om een heerlijk boeket mee te maken.

Db rr 002

Voor de droogboeketten voor oa de mensen met een CSA-bloemenaandeel, waar dit mee in het aandeel zit werk ik samen met mijn buurvrouw Ria die ooit haar eigen bloemenwinkel had en nu veel vreugde vindt in het maken van de droogboeketten. Deze samenwerking tussen twee buurvrouwen ervaar ik zelf als bijzonder, alsof hiermee ook dat luik weer netjes "vanzelf" op zijn plaats valt.

Db003

En dan, eindelijk, is het droogboeket klaar om ergens bij je thuis in een klein hoekje te plaatsen met een kaars erbij (veilige afstand natuurlijk), vast een extra gezellige plek! Maar wil je zelf aan de slag gaan, dan kan je droogbloemen bij ons in pakjes krijgen.

Legboeket 001

In december 2020 voorzien we een weekend waar de mogelijkheid is om jouw droogboeket of -bloemen te komen kiezen. Het is een leuk en duurzaam cadeau voor een verjaardag of kerst.

Er zijn kleine, midden en grote boeketten die op zichzelf kunnen staan. Liever een legboeket, die zijn er ook. Dit zal plaats vinden in een sfeervolle grote ruimte waar we de corona-regels perfect kunnen volgen.

We houden jullie op de hoogte via de lezersbrief (inschrijven kan via de home-pagina) en facebook waar het als evenement wordt aangekondigd en waar inschrijven mogelijk zal zijn.